Шабан Шаулич пее на рождения си ден в Хаджидимово заедно с Иван Дяков

Мегазвездата на сръбската музика Шабан Шаулич ще изнесе концерт в град Хаджидимово по случай празника на града – 6-и май – Гергьовден. Шести май е и рожденият ден на обичания сръбски изпълнил, който навършва на тази дата 66 години.

Заедно с него в концертната програма в родния си град, както почти всяка година, със свой концерт ще участва и царят на македонската песен Иван Дяков. Празнуващите в Хаджидимово ще имат удоволствието да се насладят на прекрасните дуети на Иван Дяков с чаровната му дъщеря Ивана.

От администрацията в Хаджидимово съобщиха, че преди дни сръбският хитов изпълнител на всички времена – Шабан Шаулич, окончателно е потвърдил участието си с мегаконцерт на празника на града, а дует Дякови ще пеят и през двата почивни дни в любимия си град.

Страхотната изненада на Иван и Ивана Дякови за жителите и гостите ще е трогателният поздрав със специално подготвената от тях песен за Хаджидимово, която се очаква да се запее от всички присъстващи и да се превърне в своеобразен химн на града и общината.

Сръбската мега звезда Шабан Шаулич е роден на 6 май 1951 г. в град Шабац, Югославия. Много популярен в родината си, той е на сцената от 70-те години. Преди да започне да се занимава с музика е тренирал футбол. Първият албум на Шабан Шаулич излиза през 1969 г. и носи името „Дайте ми утеху“ („Дајте ми утјеху“).

В следващите години Шаулич създава хитове като „Увенуче нарцис бели“ , „Два галеба бела“, „Доджи да остаримо зайедно“ , „Веруйем у любав“, „Хайде мала да правимо лом“, „Я нисам анджео“ и много други.

Любимо място за почивка и релакс на сръбския хитов изпълнител са Родопите и по време на едно от последните си посещения там през миналата година се родила идеята да си купи къща в България, разкриха негови близки приятели от смолянското село Смилян. От години Шаулич е влюбен в Родопите, той не пропуска да почива поне веднъж в годината в Смилян, допълниха приятелите му от селото, които го очакват с нетърпение след концерта в Хаджидимово да им гостува отново.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене