Ранените при катастрофата на Е-79 край Симитли французи са в болница

Тримата французи, пострадали при катастрофа на Е-79 край Симитли, са настанени в болница, съобщава БГНЕС. Както информирахме, към 18 часа снощи миниван “Форд” с френска регистрация, движещ се от Благоевград в посока Креснеското дефиле на дясна плавна крива минава в насрещната лента, излиза от пътя и се забива в дърво. Пътният инцидент стана на изхода на Симитли в посока пътен възел „Крупник-Брежани”.

Излезлият вляво от пътя автомобил минава от ляво на започващата мантинела, около 20-на метра се движи по канавката, мачка растителността, спира след удар в по-голямо дърво. По чудо при преминаването през насрещната лента не е идвал друг автомобил.

След допълнителни изследвания стана ясно, че най-тежко е състоянието на 59-годишния пътник на задната седалка, който е с травма на гръдния кош. Има счупени ребра, настанен е в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград. Водачът на автомобила е със счупен нос, най-леко е пострадал – само с натъртвания, пътникът до шофьора. Те остават под лекарско наблюдение в същото отделение.

И тримата пострадали са на възраст от 59 до 62 г., те са френски граждани и работят в България.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене