Илия Царски най-бърз на планинския рали шампионат в Благоевград

Един от най-титулуваните пилоти в автомобилния спорт в България – Илия Царски (Мицубиши Лансер Ево 9) спечели втори кръг от Националния планински рали шампионат „Благоевград -2017“. Пилотът на „Автоцар рали сервиз“ и лидер в генералното класиране постигна рекордно време от 01:56.480 мин. и така напълно заслужено се качи на първото място на подиума.

С второ най-добро време от 01:58.600 мин. след него се нареди Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1). Трети в днешната надпревара остана Любомир Мечков (Мицубиши Лансър Ево 9), който спря хронометъра на 02:05.770 мин.

“Всичко мина добре, състезанието беше отлично организирано. Записах средна скорост 115 км/ч, която беше най-високата за деня. Рекордът падна благодарение на подготовката на автомобила от екипа. Аз пък направих стегнато и мъжко каране. Имах голям аванс и се радвам, че стигнахме до тази победа”, каза Царски.

Автомобилното състезание се проведе за 12-ta поредна година по трасето от ж.к. “Еленово“ до село Делвино. Участъкът е с дължина 4 км. Провеждането на планинското рали се превърна в традиция за Благоевград. Събитието се организира от Спортен клуб „ДИАМО“, Община Благоевград, БФАС и партньори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене