Евродепутатското място ли беше причината за медийната атака срещу Асим Адемов?

Силвия СТОЯНОВА
Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ, родена в град Хаджидимово, Мария Габриел най-вероятно ще е новият български еврокомисар. Позицията в Европейската комисия остана празна след оставката на КристаЕвродепутатското място ли беше причината за медийната атака срещу Асим Адемов?лина Георгиева миналата година. Една от първите задачи на новото правителство, което най-вероятно ще бъде съставено отново от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, е именно да изпрати нов еврокомисар. Служебният премиер проф. Огнян Герджиков вече заяви, че не смята да прави това в краткия мандат на неговия кабинет. Той каза, че ще се стигне дотам, само ако не може да бъде съставено редовно правителство и се наложи да продължи да управлява по-дълго.
Ако бъде избрана за нов еврокомисар, Мария Габриел ще освободи едно място от листата за евродепутати и по проверка на Топ Преса човекът, който ще влезе на нейно място, е бившият заместник-областен управител Асим Адемов. Адемов беше седми в листата и за малко не му стигна да стане евродепутат още по време на изборите и в европарламента влязоха шест човека. Това са Владимир Андреев Уручев, Мария Иванова Габриел, д-р Андрей Андреев Ковачев, Ева Константинова Майдел (Паунова), Емил Йорданов Радев и Андрей Гришев Новаков, Адемов беше след тях и не успя да влезе.
С оттеглянето на Габриел от евродепутатското място, за да заема това на еврокомисар, Адемов получава сигурно място в европарламента до края на мандата. Миналата седмица Топ Преса публикува интервю с господин Адемов, който се обясняваше, че вестник „Струма“ са го оклеветили, пишейки, че казал, че ще напуска ГЕРБ, днес ние от югозападния таблоид се питаме – вероятността да стане евродепутат ли беше повода за медийната атака срещу него? „Не коментирам нещо, което евентуално може да стане. Нека стане – тогава…“, заяви лаконично Адемов пред наш репортер по темата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене