Сигнал на 112: Помощ, хора с качулки и джип ме отвлякоха! Полицията по следите, с какво се сблъскаха униформените

Бивш работник във ВиК – Дупница разиграва полицията, като звъни на тел. 112, че е отвлечен с джип, бит и изхвърлен от возилото. Историята, разказана пред криминалисти от Дупница от 42-г. Георги Стойнев, може да се използва за сценарий за холивудски екшън.

Във вторник следобед е постъпил сигнал на тел. 112 от Стойнев, че е отвлечен от социалните жилища в Дупница, където живее. Двама мъже с качулки го качили в джип, на който не видял марката, набили го и го изхвърлили на улицата. Криминална полиция в РУП е вдигната на крак да издирва похитителите на водопроводчика.

Пред разследващи полицаи Стойнев повторил това, което е казал на тел. 112, но допълнил, че докато го биели нападателите, той успял да набере горещия телефон. По време на разпита, който се провел минути след сигнала на тел. 112, Стойнев бил буквално мъртвопиян. Въпреки че има вероятност историята с отвличането да е негова измислица, от РУП – Дупница работят по случая.

Репортер на „Струма“ отиде в социалните жилища, където живее Г. Стойнев, но не го откри. Живеещите там споделиха, че мъжа често го търсят хора, на които дължи пари, и го бият, но не знаеха нищо за отвличането.

Справка показа, че от близо половин година Георги Стойнев не работи във ВиК.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене