СТРАШНА ТРАГЕДИЯ! Жена издъхна в съня си, задушила се от тлеещ юрган

80-годишната Светла Петрова от кюстендилското село Копиловци умря в съня си, след като се задуши от димящия юрган, с който била завита. Сигналът за инцидента бил подаден около обяд, когато от социалната кухня й занесли обяда. Пристигналият на място екип на пожарната е открил трупа на възрастната жена в обитавано от нея жилище. Стаята се е отоплявала с печка на твърдо гориво.

„Най-вероятно причината за инцидента е искрица огън, който е подпалил завивката на възрастната жена, тъй като леглото е било близо до печката, юрганът й започнал да тлее, не е имало пламъци, но от опушването и задимяването се е стигнало до трагичния инцидент”, каза говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Разследващите са назначили съдебномедицинска и няколко химически експертизи, с които да изяснят причината за смъртта на възрастната жена, казаха от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Възрастната жена е живяла заедно с внука си и семейството му. Младите сутринта излезли за работа и разбрали за инцидента от съседи, които им се обадили по телефона.

При почти 90% от загиналите вследствие на пожари причината за смъртта е задушаване, казват кюстендилските пожарникари. Те припомниха за случай отпреди 10-ина години, когато по същия начин открили дядо в Трекляно, изгорял в леглото си, докато спял. Освен леглото и завивките на възрастния мъж нищо друго в стаята не било унищожено от огъня.

ЖАНА ХРИСТОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене