Чудотворна икона за празника на Сандански

Сандански отбелязва своя празник утре, на Светли четвъртък след Великден. Празничните прояви, посветени на събитието, ще започнат днес с велопоход, чийто старт ще бъде даден в 10 ч. пред сградата на общината.

Точно в 17 ч. с литийно шествие от града ще бъде съпроводена чудотворната икона на Света Богородица до манастира „Св. св. Козма и Дамян“. Навръх празничният 20 април ще бъде извършена тържествена литургия и водосвет с иконата на Божията майка. По традиция ще се състоят и народни борби.

Кулминацията на празника ще бъде на площад „България“, където всички ще могат да се насладят на три последователни концерта. Децата на Сандански ще пеят и танцуват от 17,30 часа, а концертът на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ е в 18,45 часа. Тържественият концерт с участието на млади звезди – лауреати на международни форуми, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ при НЧ „Отец Паисий – 1919“ и Фолклорна формация „Огражденска четворка“ е от 19,30 часа. Празничният ден ще завърши със заря.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене