ВИДЕО: Ексклузивно! Асим Адемов: Зад лъжливата „новина“ на „Струма“ стоят (може би) мои „приятели“!

Уважаеми читатели на Топ Преса, днес наш събеседник ни е един дългогодишен приятел. Това е Асим Адемов, бивш зам. –областен управител, член на ГЕРБ.

  • Все още да (смее се).

Защото поводът е излязлата във вестник „Струма“ статия, стил вестник „Шок“, която цели да внуши на масовата аудитория, че ти си напуснал партия ГЕРБ с някакво огорчение, говорим си на „ти“, защото сме дългогодишни приятели, че си бил обиден. Типично в стил на жълти журналисти. Авторите са написали в статията, че напускаш ГЕРБ, обаче вътре в едно изречение казваш, че не напускаш ГЕРБ. При нас се появиха няколко от тези въпроси и затова решихме да те поканим, за да уточним „Асим, ти напускаш ли ГЕРБ или не?“. Как стоят нещата?

  • Първо искам да благодаря на Топ Преса, че ми дава възможността за пореден път да изкажа позицията, защото аз бях буквално изумен от тази информация, която излезе, че съм напуснал ГЕРБ. Вие ми давате тази възможност, шеговито казано, да вляза в обяснителен режим, не по ваша вина, а да обясня простичко и ясно, че това е една фалшива новина. Аз, заедно с някои мои приятели, сме учредили ГЕРБ в Гърмен и до ден днешен съм лоялен член на ГЕРБ. Въпросната медия бе изтъкнала причината, че съм бил обиден, защото не съм в листата и затова напускам. Не е така, разбира се. Искам да припомня на вашите зрители и читатели, че аз съм бил кандидат за депутат на нашия парламент, бил съм и кандидат за депутат в европарламента, тук във вашето студио съм давал едно голямо интервю. Аз няма да забравя това изживяване, което имах в „Арена Армеец“, когато при представянето ми кандидат – евродепутат 15 000 души станаха да ме аплодират за това, което правя за ГЕРБ. И сега изведнъж бомбастичната новина, че съм напуснал ГЕРБ. Не, не съм. В партията съм и продължавам да работя за нейната кауза.

Всички сме шокирани и затова те поканихме. Все пак, не вярвам „Струма“ да са толкова големи фантазьори. Дали са си го измислили те?  Или въобще се позовават на някаква вътрешно партийна война. Съществува ли такова нещо в ГЕРБ – Гърмен?

  • Всяка крушка си има и опашка. Те, за да пуснат тази новина, съм сигурен, че те не са я измислили. Едва ли ще седнат в съответния вестник и да мислят как да ме злепоставят. Явно това е подадена информация от някои мои „приятели“. Може би има хора в ГЕРБ – Гърмен, на които не им се иска аз да бъда там. Но сега се вижда, че номера няма да им мине. Единственото, което аз искам, е да имам една здрава и сплотена структура в ГЕРБ – Гърмен, защото на всички е ясно, че ние от две години почти имаме временно ръководство, което в случая не ни помага. Знаем, че временното не е стабилно, не е устойчиво нещо. Единственото, което искам аз е най – накрая като здравомислещи хора е да седнем, да направим една хубава конференция, да изберем ръководство, за да бъдем полезни на нашите избиратели, на които сме страшно много задължени.

След категоричната победа на ГЕРБ на изборите, явно е дошло време и това да се случи, дори на някой да не му хареса идеята.

  • Всичко е възможно да се случи. И с хората, които съм говорил, с председателя Верхад, с другите членове на ръководството, те също са на мнение, че е крайно време да проведем една такава конференция и тези проблеми, които имаме с част от хората в Гърмен срещу останалата част от населението на общината да приключи един път за винаги и да бъдем полезни на нашите избиратели. Пред тях сме страшно задължени.

Най – важното е да удостоверим за пореден път, че ти никога не си имал намерението да напускаш ГЕРБ и не си напуснал ГЕРБ.

  • Да. Както казах в началото, аз съм един от създателите на ГЕРБ в Гърмен. Тази структура е като нещи много лично за мен. Като мое отроче, така да се каже. Незнам какво трябва да стане, за да напусна. Няма такива мотиви, няма такива неща, които да ме накарат да се откажа.

След като на крака си ни дошъл в офиса, няма как да не те помоля да коментираме резултатите от изборите на партия ГЕРБ в община Гърмен. Топ Преса не един път е изразявала своята критика, която виждам, че дава резултат, мобилизира хората, и тези, които малко се отпускат. Ти си единственият, който ни е благодарил и признал нашата критика. За това смея да те попитам за твоя коментар на изборите в Гърмен. Мисля, че е доста приличен.

  • Резултата наистина е доста добър. Трябва да сме благодарни на нашите избиратели, на които за пореден път ще кажа, че сме им задължени. Добър е на фона на някои неща, които се изплъзват на хората като правят анализите. Ние водихме кампания в Гърмен срещу нашите опоненти, които бяха включили в листите си кандидати от община Гърмен. Това неминуемо води до себе си катализирана подкрепа. Ние, въпреки че нямахме представител в листата, нашите хора не се отказаха. Сплотихме се, мобилизирахме се, благодарение на вашия устен. Наистина, успяхме да постигнем един доста добър резултат. Немога да не спомена и слабия резултат на ДПС. БСП също нямаше добър резултат.

За ДПС работеха настоящия кмет на Гърмен, дългогодишният ни познат и бивш кмет, Ахмед Башев, но уви, явно има някакъв проблем и ние ще ги питаме тях. Въпросите ще бъдат отправени към тях. Г – н Адемов, благодаря Ви, че избрахте за пореден път Топ Преса, за да отговорите на нашата покана. За мен е важно истината да излиза такава, каквато е. Не манипулирана, не цензурирана. Въпреки критиката към вестника, аз много уважавам колегите си от „Струма“. Е, с тази статия наистина, според мен, стигна дъното, защото тя заприлича на един познати сайтове в интернет от рода на „Петел“, „Брадва“ и т.н., които пускат подобни блъфове, за да си правят трафика. Силно се надявам да излязат със становище, да отговорят.

  • И аз ви благодаря, че в тези трудни времена, вие продължавате да се движите по линията на истината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене