Елена Поптодорова: Бях буквално разчленена

Разговорът отдавна не е за 50 грама крем, разговорът е за Елена Поптодорова.
Това заяви пред Нова телевизия експосланикът ни в САЩ във връзка с многобройните публикации около инцидента с нейно участие на летището във Варшава

„Това е едно от най-трудните ми появявания в ефир. Трябваше да се събирам парче по парче, за да дойда във вашето студио. Бях буквално разчленена, не просто попарена. Усещах се разпадната – внезапно и несправедливо“, заяви

„Да, има инцидент. Признала ли съм вината? Да. Заплатила ли съм цена? Да. Платила съм огромна цена.“ – каза тя.

По думите й поради боравенето с много предмети – телефони и връхни дрехи, се е озовала с крем в багажа, който е останал непокътнат до връщането му в магазина.

„Най-важното е, че продуктът е възстановен непокътнат“, допълни бившият български посланик в САЩ.

„Разбрах, че има бурканче крем в голямата ми пътна чанта, когато бях на борда на самолета. Нямаше как да се върна, за да го върна в магазина.“ – категорична беше тя.

„Новината излиза в сайта на едно малко местно радио. Съобщават се непълни мои имена, при това изписани с полски правопис. Това е информация, изтекла по телефон. Оттам новината излиза в 90 руски медии. Нищо не е случайно. Не говоря за инцидента – да тежка грешка, тегля последици за нея. Ядосана съм, защото никой от тези, които откраднаха милиарди, няма да теглят такива последици.“ – каза Поптодорова.

„Липсата на логични действия може да ви покаже в какво състояние съм била и че не е било направено с умисъл. Такива грешки се случват на всеки.“ – допълни Поптодорова.

„Разговорът отдавна не е за 50 грама крем. Разговорът е за Елена Поптодорова. Нека говорим за мен. Има много лица, които си представям при тази агресия и гняв.“ – каза тя.

„Искам да видя къде са тези, които наистина са виновни за щетите на България, за откраднатите 10 млрд. долара.“ – разгневено заяви дипломатът.

„Има много причини, поради които съм във вашето студио. Една от тях е, че Нова телевизия е обявила като трайна програма да работи по темата за фалшивите новини и борбата с тях.“ – обясни тя.

„620 материала бяха публикувани по тази тема, 40% от тях с откровени лъжи“, каза Поптодорова.

„Това е огромна манипулация, активно мероприятие с анонимни източници. Ще преживея всичко, но никога няма да простя, че покрай случая бе намесено името на починалото ми дете.“ – каза Поптодорова.

„Никога няма да простя злоупотребата за случилото се с починалото ми дете. Няма да простя на тези, които писаха за детето ми. Моята Ясминка падна не от четвъртия, а от 12 етаж. И не беше на 4 години, а на 2 години и 6 месеца. Половин година всяка обедна почивка след това моето семейство ме чакаха, за да ходим на гробища с надеждата тя да се появи отнякъде. Не можех да гледам деца на нейната възраст. Но ходех и сама си подавах ръката, за да ги погаля.“ – сподели през сълзи тя.

„Излизала съм от много врящи и кипящи води, ще изляза и от тази. Но от това, някакъв слуга на интереси да изведе медицинска диагноза – това няма да го бъде. Нито е имала диагноза, нито е имало клиники. Това е тема, която тепърва ще има развитие.“ – каза тя.

Тя заяви, че няма да назове кои са хората, чиито интереси е засегнала, но добави, че те знаят кои са и за какви позиции са се борили да бъдат назначени в САЩ.

Поптодорова беше категорична, че през годините е пресичала чужди интереси и това е вероятната причина за атаката срещу нея.

За Русия е добре да бъдем отклонени…

„Аз съм обезвредена, но това няма да бъде така лесно“, подчерта тя.

„Предлагаха ми да бъда кандидат за президент. Имаше поне две такива предложения. И за служебен министър-председател. За позицията на еврокомисар само разбрах, че се е въртяло и моето име. Разговори е имало, но формално предложение – не.“ – каза още Елена Ппотодорова.

„Ако нещо ме преведе през тази най-страшна драма, това бяха думите на сина ми: „Мамо, лоши неща се случват и на добрите хора.“ – каза тя в заключение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене