“Моят незабравим бал” инициативата на Иван Милин, подкрепена от Топ Преса!

Иван Милин синоним на добротата!

Скъпи читатели на Топ Преса, това което ще прочетете сега ще ви трябва малко време, за да го асимилирате. И аз самия не вярвах, че това нещо се случва докато се возех в Поршето на Иван Милин. Кой е той? Един млад мъж със собствен бизнес за който парите не са най-важното. Човек готов да помогне на всеки който има нужда. Аз даже си мислех, че такива хора вече няма, но Милин е доказателство, че си заслужава да вярваме и да имаме надежда, че добротата все още съществува. Ровех се във фейсбук и попадам на снимка на Porsche Cayenne, а под него текст:

Споделяйте приятели!!! С пълен респект към останалите приятели които вече го направиха, предлагам си колата за абитуриент в неравностойно положение който няма възможност да си осигури автомобил… Всичко ще бъде платено от мен! Не се колебайте да ми пишете… много ще се радвам да направя празника на едно дете незабравим. За Банско, Разлог, София, приятели моя зов към вас е да направите същото който има възможност. Коства малко а всъщност може да бъде толкова много за един човек. Ако наистина някой има нужда ми пишете не се колебайте.

Прочетох го няколко пъти, просто неразбрах защо го прави. Нали сме свикнали да правим нещо, ако имаме някакъв кяр от това. Но в тук написаното не го долових. Писах на Иван Милин, за да питам за какво става дума, просто поисках от него Топ Преса да разкаже за тази негова идея, а с наша помощ това да стане инициатива дори и в национален мащаб. Той ми отговори веднага и на следващият ден на път за София се отби в Благоевград, за да поговорим.

Ето какво сподели той:

Здравей, човече искам да ти стисна ръката, защото хората като теб са толкова малко, че ме е страх да не изчезнат.

– Братле, не правя нещо кой знае какво?

Представи се на читателите на Топ Преса

– Казвам се Иван Милин, имам автомивка, занимавам се с трансфери имам бусчета, това е общо взето… обикновен човек!

Я кажи за тази твоя идея кога и как се зароди?

– Преди около седмица ми дойде идеята като видях, че момичета си подаряват роклите от минали вече  абитуриентски балове и така. А миналата година едно момче ме помоли да му дам  Porsche-то под наем срещу 300 лв. Просто така си вървят по газарските автомобили по време на баловете. Но родителите му не разполагаха с много пари, а искаха да го запишат да учи. При, което аз отказах да взема тези пари. По добре това да им е първата семестриална такса от колкото, аз да сложа 300 лв. в джоба. Тази година искам да зарадвам хора които имат нужда. Става дума за хора, които наистина имат нужда. Публикувах тази моя идея във фейсбук и веднага започнаха да ми пишат. С мен се свързаха доста хора, и на никой до сега не съм отказал. Освен Porsche-то имам и две BMW-та, които също ще возят по време на абитуриентски балове. Държа да се знае, че това е напълно безплатно. Уредил съм и прически, грим, маникюр…С някои от момичетата с които си писахме.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене