Деветокласник от Рибново счупи носа на съученик при побой в класната стая

Известният с буйната си натура деветокласник Сабри Бошнаков от училището в гърменското село Рибново вчера е нанесъл побой на съученика си Мустафа Сердарев, като му е счупил носа.

При инцидента са му били нанесени и множество удари, на което свидетели са станали десетки ученици, съобщиха запознати със случая.

Камерите за видеонаблюдение, монтирани в класните стаи, също са запечатали нелепия скандал и побой между двете момчета, които на всичкото отгоре били и добри приятели.

Пострадалият деветокласник е бил закаран веднага до болницата в Гоце Делчев, където му е оказана лекарска помощ и му е издадено медицинско свидетелство.

След случката в училището е започнало разследване за установяване на причините за скандала, прераснал в жестокия побой.

Пред ИНФОМРЕЖА директорът на СУ „Йордан Йовков“ – с. Рибново, Манчо Джуркин, потвърди за инцидента, като заяви, че са прегледани записите от камерите и че случаят е обсъден и на учителски съвет, а на двамата ученици е наложено наказание.

Според разкази на ученици и учители от школото, битият Сердарев бил кротко момче, без негативни прояви в училище и в селото.

Скандалът между двамата „приятели“ тръгнал след изсипани пред класа от Сабри Бошнаков подигравки и обиди към Мустафа, засягащи родителите му, които момчето не могло да понесе.

Така между двамата избухнал първо словесен скандал, който след това прераснал в побой с тежки последици за обиждания Мустафа Сердарев.

„Агресията сред учениците вече е почти ежедневие в училищата. Не визирам само учебното заведение в Рибново. Притеснително е, че тя се проявява все по-често и сред най-малките ученици – от първи и втори клас. Този проблем е повсеместен и много опасен, затова и всички учители и колеги от другите училища сме притеснени за поколението, което расте“, заяви училищният директор.

Манчо Джуркин съобщи, че в СУ „Йордан Йовков“ има разработена програма и специална стратегия за предотвратяване на насилието в училище, против наркотиците и злоупотребата с алкохол от малолетни и непълнолетни ученици.

„Работим с проблемни деца всеки ден, но по-голямата част от проблема е в самите семейства. Родителите просто спряха да упражняват необходимия контрол и самите те, без да се съобразяват, допускат агресивно говорене и поведение пред децата си вкъщи, което те след това пренасят в училище“, коментира проблемите с насилието и пороците сред учениците директорът на школото в Рибново Манчо Джуркин.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене