Кметът Камбитов:Тази година инвестираме над 10 млн. лева за пътища в IV микрорайон

Общо 9 улици ще бъдат асфалтирани в IV микрорайон тази година. Шест от тях попадат в ОП“ Региони в растеж“ 2014- 2020, а 3 ще бъдат изградени с общински средства.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поясни, че въпросните улици имат изградено ВиК по ОП „Околна среда“. По време на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград стана ясно още, че през 2017 година ще бъдат инвестирани над 10 млн. лева в подобряване на инфраструктурата в IV микрорайон.

Градоначалникът пое ангажимент при първа възможност в Инвестиционната програма на Общината да бъде включена за изграждане и улица „Възрожденска“.

„За изграждане на ул. „Възрожденска“ са необходими 868 580 лева. Ако приемем, че за тези 9 улици изграждането като финанси бъде под прогнозните стойности и ако към месец юли 2017 година имаме възможност да актуализираме бюджета, поемам ангажимента улица „Възрожденска да бъда вписана в Инвестиционната програма“, каза по време на заседанието Камбитов след питане от жители на Благоевград.

Кметът направи и предложение по улица „Възрожденска“ да бъда насипан трошен камък до кардиналното решаване на въпроса с изграждането.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене