Патриоти зад граница! Благоевградчани прелетяха разстоянието от Лондон до Копенхаген, в подкрепа на Лудогорец и Светослав Дяков

Група българи живеещи от години в Лондон отлетяха днес от столицата на Англия за Копенхаген, за да гледат на живо мача от Лига Европа между ФК Копенхаген и Лудогорец Разград.

Двамата братя Иван и Александър Бумбарови от Благоевград също са в групата и ще дерат гърла в подкрепа на своя съгражданин и капитан на Лудогорец, Светослав Дяков. Бившият бейзболист и шампион с Бизоните Иван Бумбаров не за първи път е сред зрителите на стадиона, на който гостува българския шампион в Европа.

В края на миналата година Бумбаров бе едни от стотиците привържениците на Лудогорец, които подкрепиха отбора на живо на Стад дьо Франс в Париж на мача между Пари Сен Жермен и Лудогорец. Сега групата от Лондон ще бъде на една от трибуните на Паркен, стадиона на който домакинства шампиона на Дания, ФК Копенхаген.

Лудогорец има нужда от подкрепа, за да стопи аванса на датчаните от първата среща, в която скандинавците победиха с 2:1. ФК Копенхаген играе мачовете си на „Паркен стадион“, който е и национален стадион с капацитет 38 000 места.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене