ВИДЕО: Междуучилищни спортни игри откриха днес в Гоце Делчев

Днес в спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев, дадоха старт на второто издание на „Ученически спортни игри – Гоце Делчев 2017“. В турнирът се включиха всички училища от общинския център, както и училища от Брезниц, Корница, Мосомище и Борово. Отборите са разпределени в три възрастови групи: 5-7 кл, 9-10 кл. и 11-12 кл. В рамките на четири дена, учениците ще мерят сили в седем вида спорт: футбол, хандбал, баскетбол, волейбол, тенис на маса, шах и канадска борба.
Победителите в различните видове спорт ще бъдат тържествено обявени на 24 февруари (петък). Класиралите се на първо място в отделните спортове ще се явят на областните ученически състезания които ще се проведат през месец март в Благоевград.
Ученическите турнири в Гоце Делчев се организират от общинската управа, която има амбиция през следващата година те да прераснат в регионални в които да се включат и училищата от съседните общини – Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.
„За нас, общинската управа, е много важно да се провеждат тези турнири за да се активират младите хора заедно с образованието да обърнат внимание и на спорта защото чрез него младите хора се развиват и усъвършенстват“, каза за Топ Преса, зам. кмета на общината, Богдан Боцев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене