Фирма от кръга на екскмета В. Илиев спечели първата за годината обществена поръчка в Петрич

Първомайската фирма „Първострой Г“ ЕООД на Валери Германов спечели първата за 2017 г. обществена поръчка в Петрич. Тя е за благоустрояването на ул. „Цар Самуил“ в с. Скрът, в участъка около включването на селото в основния пътен възел.

Стойността на поръчката е малка – 24 750 лв., което е вероятната причина фирмата да е единственият кандидат за усвояването на сумата, въпреки че община Петрич удължи срока за подаване на оферти миналия декември.

Благоустрояването на улицата трябва да стане за 35 дни, през което време 5-има работници да изровят 450 кв.м от съществуващата пътна настилка, да я заменят с нова и да оборудват улицата с нови бордюри.

Фирмата на Валери Германов се смята в Петрич за приближена на бившия кмет Вельо Илиев, по време на чието управление печелеше доста поръчки. Тази година тя не успя да се пребори за строителството на Дома на покойника – поръчка със значително по-висока стойност – 318 000 лв., която бе спечелена от фирмата на ексдепутата Митко Захов – „Монолит-21-Андонов и Захов” ООД.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене