Красимир Анев дебютира в нова дисциплина, финишира 16-и в дует с Еми Йорданова

Самоковският ас дебютира с 16-о място в първия старт в най-новата дисциплина в биатлона – индивидуалната смесена щафета, със своята партньорка в националния отбор Емилия Йорданова

Във второто състезание за сезона в шведския зимен център Йостерсунд родният тандем не можа да влезе сред първите 15 от застаналите на старт 26 дуета, но все пак остави добри впечатления с поведението си на пистата.

Победители в атрактивната надпревара в скандинавската страна станаха французите Мартен Фуркад и Дорен Абер, а втората и третата позиция на почетната стълбичка окупираха двойките на Австрия и Германия – Симон Едер и Тереза Хаузер и Ерик Лесер и Франциска Пройс.

Довечера, отново в Йостерсунд, Краси Анев ще участва в първия за сезона индивидуален старт на 20 км. Почетният гражданин на Самоков се е прицелил нависоко, като целта му е колкото се може повече класирания сред първите десет състезатели.

В събота от 15,40 ч българско време е спринтът на 10 км, а на следващия ден от 14,15 ч програмата завършва с преследването на 12,5 км.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене