ЕКСКЛУЗИВНО!!! „Пирин“(Гоце Делчев) разгроми „Чепинец“ при най-изразителната си победа като гост

Неврокопчани отбелязаха осем безответни гола във вратата на последния в класирането на Югозападната Трета лига

Както искаше от тях преди мача треньорът им Йордан Боздански, гоцеделчевци не подцениха нито за момент съперника си и подходиха максимално съсредоточено. Те не допуснаха неприятна изненада и бяха определено по-добрият тим. Мачът се игра при доста тежки условия под непрекъснат и проливен студен дъжд, но гостите се аклиматизираха по-добре на тежкия терен. Крайното 0:8 дойде, отбелязвайки по 4 гола в двете полувремена.

Съпротивата на домакините трая само 20 минути, след като резултата от пряксвободен удар откри Георги Калайджиев. След още 5 след центриране в наказателното поле опитният Иван Спахиев увеличи преднината на „Пирин“ след гол с глава. Минута преди съдийския сигнал за края на първото полувреме се разписа Томи Костадинов с хубав удар от дясно на противниковата врата. Само минута по-късно дошлият от ЦСКА футболист на свой ред направи асистенция на Борислав Хазуров, който изведе на празна врата за 0:4.

След почивката футболната лекция на „Пирин“ продължи. В 47-та минута след центриране на Радослав Моллов Атанас Спириев с глава прати за пети път топката в мрежата на „Чепинец“. В 50-та Томи Костадинов се разписа с удар от границата на наказателното поле. След още 2 минути пак той записа името си сред голмайсторите, след като бе изведен отлично на стрелкова позиция от Георги Калайджиев и не сгреши, оформяйки катастрофата за велинградчани. Последваха минути, в които определено играчите от Гоце Делчев намалиха оборотите, от което се възползваха домакините като Кристиян Ковачев изскочи сам срещу Ангел Юсев, който обаче не му позволи да отбележи поне почетно попадение в 63-та минута.

Последните две попадения дойдоха в 89-та и 90-та минута. Първо Томи Костадинов отбеляза четвъртия си гол в мача след прострелно подаване на Георги Калайджиев, а след него Борислав Хазуров завърши с гол брилянтна солова акция, започната от центъра на терена, оформяйки крайното 0:8, което бе първа победа с подобен резултат като гост за отбора на „Пирин“(Гоце Делчев).

Така Йордан Боздански и компания запазиха мястото си в подножието на върха преди предстоящия директен сблъсък за първите места след десетина дни срещу „Миньор“(Перник), който вече е на 2 т. след неврокопчани, но и с два мача по-малко заради участието на негови футболисти в аматьорския национален отбор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене