За пореден път Методи Байрактарски с признание и грамота в борбата срещу наркотичните вещества

gerin

Методи Байрактарски, зам.председател на редакционния съвет на вестник Топ Преса получи почетна грамота от посланика на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс и г-н Радослав Тасков – председател на Общински съвет Благоевград в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците” в памет на ирландската журналистка Вероника Герин (Veronica Guerin). Той е единствения награден в Югозападна България. Това е втора поредна година, в която получава награда.

Методи Байрактарски, зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса, посланикът на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс и д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества в Благоевград.

Методи Байрактарски, зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса, посланикът на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс и д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества в Благоевград.

Минути след награждаването репортер на Топ Преса се срещна с Байрактарски, за да го попита как се чувства.

 Г-н Байрактарси, втора поредна грамота от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците”, как се чувствате?

– Чувствам се длъжен да показваме проблема, да показваме на младите, че наркотиците не са хубаво нещо и че те водят единствено до  страдания и смърт. Това че Топ Преса е единствената печатна медия наградена с грамота ме прави изключително щастлив. Това е поредното доказателство, че сме медия №1 в Югозапада. Няма друга медия от 48 страници, която да обхваща толкова широк кръг от теми. В Топ Преса всеки открива своето… Спорт, политика, музика, интервюта, забавления. Редакционния съвет на Топ Преса отдавна взе решението да имаме и рубрика на тема анти дрога.

С д-р Любенова се познавате от доста време и тази борба срещу дрогата не е от скоро…

– Да, през 1999 година бях автор, водещ и продуцент на ТВ предаване в което заедно с д-р Любенова говорехме за вредата от наркотичните вещества. Канихме гости, които в семействата си имат нарко зависими, и по онова време въздействахме на младите. Успяхме да ги отвратим, но сега нещата са много по-сериозни, наркотиците са мода. Много по- лесно можеш да се снабдиш със всичко, което поискаш и то на много ниска цена.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене