Подробности за въоръжения грабеж посред бял ден в златарското ателие

Екшън като от криминален филм се разигра вчера в центъра на Дупница. Пред погледа на минувачи и клиенти на кафене на известния като Минчов площад, въоръжен с бойна пушка „Манлихер”, мъж се опита да ограби златарското ателие на Евгени Костадинов, докато той си пиеше кафето в съседно заведение. В момента на опита за грабеж зад щанда на златарското ателие е била продавачката. Само съобразителността и бързата реакция на собственика на магазин, съседен на нападнатото златарското ателие, предотвратили обира. Ето какво разказа свидетелят:

„Видях как от едно такси срещу моя магазин слезе гологлав мъж, облечен в шлифер. Забелязах, че под шлифера му се подава приклад на бойна пушка. Проследих го. Мъжът мина покрай кафенето, където в този момент седеше собственикът на златарското ателие, което е близо до моя магазин – Евгени Костадинов. Продължих да следя  мъжа с пушката, за да видя къде ще влезе – дали в банката, или в някой магазин. Видях го, че влезе в бижутерския магазин. Отидох в кафенето и казах на Евгени, че въоръжен мъж е влязъл в магазина му. Той скочи веднага, взе разстоянието до ателието на два скока. Влезе вътре, нахвърли се в гръб върху крадеца и го парира. През това време магазинерката е натиснала паник-бутона, за да сигнализира на охранителната фирма.

Звъняхме на тел. 112, но никой не вдигна и един от клиентите в кафенето се обади на телефона на полицията в Дупница. Светкавично пристигнаха криминалисти и задържаха въоръжения крадец, който дори се троснал на полицаите да се държат по-добре с него, въпреки че те не са оказали никакво насилие върху него”, разказа свидетелят.

Репортер на вестник „Струма” научи, че въоръженият нападател е 62-г. Ангел Томов, който от около 15 г. живее в Дупница. Той има издадени 12 присъди. Наскоро е излязъл от затвора в Бобов дол. Разбра се и че в цевта на пушката е имало патрон. Той е оказал ожесточена съпротива, но не е успял да възпроизведе изстрел.

Магазинът на Е. Костадинов става обект на крадци за втори път тази година. В края на януари крадец задигна 15 златни ланци на стойност 16 хиляди лева от същия бижутерски магазин. Тогава собственикът Евгени Костадинов подгони крадеца по улицата, но не успя да го хване. 2 дни след кражбата тогава престъпникът бе арестуван и върна откраднатите златни накити на Е. Костадинов. За това си деяние крадецът е осъден на 11 месеца затвор.

Пред репортер на вестник „Струма” Е. Костадинов вчера след опита за въоръжен грабеж бе лаконичен: „Разстроен съм, не желая да коментирам”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене