„Пирин“(Благоевград) загуби с 3:1, след като остана с човек по-малко заради измислен червен картон

„Нефтохимик“ и „Пирин“(Благоевград) завършиха при този резултат своя мач от 13-ия кръг на Първа лига

Домакините поведоха след попадения на Иван Вълчанов (58) и Марко Ранджелович (61), а Владислав Златинов намали (64).
В първите минути играта бе равностойна и без положения пред двете врати. Първият по-сериозен шут дойде в 13-ата минута, когато Огнянов стреля, но в аут. В 29-ата минута добър шут на Йордан Йорданов бе отразен от Красимир Костов. Гостите отговориха с изключително опасна атака в 31-ата минута.
Мойеци изведе с глава Дани Младенов очи в очи Георгиев, нападателят на Пирин бутна топката покрай стража на шейховете, който го събори, но реферът Тихомир Алексов не отсъди дузпа. Най-вероятната причина за това е, че според съдията Младенов се е бутнал във вратаря, а не е бил фаулиран.
До края на полувремето не се случи нищо интересно и то приключи при 0:0.
Осем минути след почивката домакините можеха да открият резултата. Резервата Костадин Хазуров изскочи сам срещу вратаря леко отляво, но шутира в аут.
По-настойчивата игра на бургазлии даде резултат в 58-ата минута. Тогава Иван Вълчанов получи топката отляво, навлезе навътре и след шут по земя от границата на наказателното поле изненада Костов – 1:0 за бургазлии.
Само 120 секунди по-късно добър шут на Виктор бе избит в корнер от Костов. След неговото изпълнение влезлият на почивката централен защитник Марко Ранжелович вкара с глава за 2:0 за „Нефтохимик“.
В 64-ата минута „Пирин“ се върна в мача след гол на резервата Владислав Златинов, който реализира след брилянтно центриране на Тони Тасев отдясно и шут от въздуха.
Само пет минути по-късно гостите останаха с човек по-малко. Орлин Старокин ритна в главата играч на домакините след неуспешен опит за задна ножица и бе изгонен с втори жълт картон.

Станислав Костов отправи хубав удар в 81-та минута, а Николай Дюлгеров се хвърли на шпагат и топката се удари в ръката му. Съдията Алексов прецени, че няма основание да посочи бялата точка.Съдията Тихомир Алексов свири пресилена дузпа за Нефтохимик в 89-та минута. Тони Тасев събори Михаел Орачев, но нарушението бе извън наказателното поле на Пирин. Отсъденият наказателен удар бе реализиран от Костадин Хазуров в 90-та минута.В края на мача страничният съдия маркира несъществуваща засада при атака на Пирин.
След този успех Нефтохимик събра актив от 11 точки и се изкачи на дванайсто място в класирането. Пирин е десети с 14 точки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене