Представят книгата „Каймакъ-Чаланъ“ в Симитли

Официално представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ“ с автор Красимир Узунов – президент на Информационна агенция и радио верига „Фокус“ ще се състои в Симитли.
На 21 април 2016 година, четвъртък, от 18.00 часа, в салона на читалище „Св. Климент Охридски “  авторът Красимир Узунов, президент на Агенция и Радио „Фокус” и Апостол Апостолов, кмет  на община Симитли канят всички жители на общината,  гости на града, ученици, родолюбци, преподаватели по история, както и наследниците на загиналите в боевете на Каймакъ-Чаланъ да присъстват на събитието.

Досега книгата „Каймакъ-Чаланъ“  е представена в много градове в цялата страна. В Симитли заедно с автора на книгата Красимир Узунов, представянето ще бъде уважено от  адмирал Пламен Манушев, народен представител от 43-то Народно събрание и бивш командващ на Военноморските сили, генерал-лейтенант Константин Попов, зам.-началник на отбраната и други военнослужещи, Иво Антонов- експерт по военните паметници в Министерството на отбраната, проф. Младен Григоров, народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева.„Каймакъ-Чаланъ” e издание в два тома, посветено на героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война (1914-1918) и в битката, водена през септември-октомври 1916 г. на връх Каймакъ-Чаланъ. В него се разкриват драматични моменти от Каймакчаланската  епопея, която по мнение на историците е един от най-драматичните моменти в българската военна история.

 Книгата е издадена по повод 100-годишнината от влизането на България в Първата световна война (1914-1918) и се посвещава на паметта на героите, „останали завинаги на прага на Отечеството…”. „Това е книга за душата на българина, преди 100 години”, твърди авторът Красимир Узунов. Авторът е подел инициативата, чрез медиите си да издири наследници на загиналите в тази славна епопея.  До този момент с него са се свързали представители на около 400 фамилии, които са обвързани с боевете на Каймакъ-Чаланъ по един или друг начин.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене