ШОКИРАЩО! Шефката на инфекциозно в МБАЛ – Благоевград с по голяма заплата от президента Румен Радев!

Недоволствота на лекари и медицински сестри в инфекциозното отделение в Благоевград има своя край и това е остраняването на шефа на отделението доктор Елена Лазарова. Причината е изключително ниското заплащане на база положения труд за тях и царската заплата за шефката, която месечно си докарва повече от тази на президента Румен Радев който взема към днешна дата 13 500 лева. Инофрмацията ни е от въртреши хора в лечебното заведение.

Преди време голяма част от медиците се включиха в протеста на синдикатите на който са поискали официално оставката на Лазарова, която ползвала отделението като частен кабинет, но случая е бил потулен от тогавашното ръководство. В инфекциозното отделение месечното възнаграждение на една медицинска сестра е около 900 лева, което наистина е обидно малко.

Това е причината сегашното ръководство да вземе нещата в ръце и да преустанови наложения диктат от Лазарова. На нея и било предложено да сдаде поста на началник и да остане редови лекар, като бюджетът на отделението ще бъде разпеделен така както трябва. Лазарова категорично отказала и дори плашила с връзки имена на политици и властен съдия с когото била роднина. Последното оставяме без коментар!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене