Чимев обсъди с жители на ж.к. „Дупница“ ремонтите по „Зелена градска среда“

 

При изключително голям интерес премина днешната среща на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев с жители на жк “Дупница”. Поводът за нея бе предстоящото обновяване на квартала по проект“Зелена и достъпна градска среда”.

Срещата бе организирана по искане на Чимев, след като се оказа, че голяма част от жителите на кварталите, където е обхватът напроекта, нямат достатъчно информация за ремонтните дейности.

20 жители на квартала, между които и двама общински съветници, дойдоха, за да чуят подробно намеренията, както и да изкажат своите виждания, забележки и препоръки.

Освен Чимев, от страна на Община Дупница присъства целият екип на проекта начело със Славка Петровска – ръководител, главният архитект на Общината Славка Петкова, ландшафтният архитект Григор Перчеклийски, технически ръководител на фирмата-изпълнител, заместник-кметът Красимир Георгиев, както и експерти от администрацията, ангажирани по проекта.

“Изключително ползотворна среща. Чухме толкова много мнения и най-вече конкретни проблеми в района, за което безкрайно благодаря на жителите, че ги поставиха – за канализацията, за осветлението, за детските площадки, за пешеходните зони, за паркирането и т.н. Ще ги разгледаме подробно и където е възможно да реагираме, своевременно ще го направим. И тъй като съм убеден, че има и други предложения, които в разговора не бяха засегнати, казах и на хората да ги входират писменно в Общината, за да ги разгледаме навреме”, коментира инж. Чимев.

“В бъдеще, когато започваме подготовката на проекти за квартали вече ще правим предварителни такива срещи с живеещите по места. Това са хората, които най-добре знаят какви са нуждите и ще се допитваме до тях и същевременно да разясняваме за намеренията ни”, допълни инж. Чимев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене