Кирил Стойков ще бъде предложен за изпълнителен директор на Пирин

Около 15 – 20 човека, собственици на различни бизнеси, са заявили готовността си да окажат финансова подкрепа на „Пирин“, съобщи на пресконференция кметът на Община Благоевград Илко Стоянов. Това ще се случи под формата на реклама. Предстои да стане ясен окончателния списък на рекламодателите, който публично ще бъде представен пред медиите и обществеността.

Кметът Стоянов обяви, че през следващата седмица ще бъде свикана извънредна сесия на Общински съвет Благоевград, на която ще бъде гласувано позволение на ОФК „Пирин“, като собственик на акциите на бившия собственик, да участва в общо събрание на ПФК „Пирин“.

От думите на градоначалника стана ясно, че на събранието ще бъде гласувана депозираната оставка на Благой Грозданов, ще се разглежда и решение за състава на Управителния съвет.
„Сигурно ще има кадрови промени, защото все пак и общината вече влиза в процеса на управление на Пирин“, отбеляза Стоянов.

На въпросното събрание ще бъде направено и предложение Кирил Стойков да заеме поста изпълнителен директор на клуба. Той е заемал същия пост в периода 2001 – 2006 година, а след 2007 година е бил спортно – технически директор. Има изиграни над 200 мача за „Пирин“.

Според Стоянов, Кирил Стойков е обединяваща фигура. „Бизнеса и обществеността го разпознават като обединяваща фигура“, подчерта градоначалникът.

Предстои да бъде коментирана ревизия на заплатите на администрацията на отбора, за да се облекчи тежката финансова ситуация, пред която е изправен тима след като Пол Белогур подари всички свои акции на Община Благоевград. Към момента около 100 хил. лв. месечно не достигат за финансовата издръжка на отбора, стана ясно още по време на пресконференцията.

Стоянов подчерта, че ще бъде направено всичко възможно „Пирин“ да остане в А група.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене