СТАБИЛНА ИКОНОМИКА, ОВЛАДЯВАНЕ НАИНФЛАЦИЯТА И ЕФЕКТИВНИ НАДЗОРНИ ОРГАНИСА ГЛАВНА МИСИЯ НА „ЛЕВИЦАТА!“

България е най-бедната държава в Европа с най-беднитерегиони. На страната й трябва икономически растеж инекорумпирани политици. За да се върне доверието нахората и усещането им за справедливост, политиците трябвада имат лична отговорност към хората и поетитеангажименти. Тези амбициозни цели могат да бъдатпостигнати само с качествени и мотивирани хора, аполитиката трябва да е отговорна професия. Това заяви впредаването Референдум Георги Кадиев, водач на листата на„ЛЕВИЦАТА!“ в Стара Загора.

Според него един от най-съществените проблеми вБългария са инфлацията и слабата икономика. Най-лесниятначин за преборване на инфлацията би бил да се мине презрецесия, което означава рязко спадане на доходите ипокачване на нивата на безработицата. Тъй като основенфокус на „ЛЕВИЦАТА!“ са хората, от коалицията саубедени, че именно предложените от тях мерки ще бъдат по-ефективни и в интерес на обикновените хора.

Според Кадиев само една мярка не би била ефективна, затова от коалицията предлагат поредица от мерки: например, таван на надценките на определени продукти, което би било ефективно в краткосрочен план. Друга мяркае облагане на свърхпечалбите в сектори, в които саустановени свръхпечалби, например в банковия сектор. Засравнение, между 2020 г. и 2022 г. печалбата в секторае нараснала над три пъти, въпреки кризата и полученитепомощи за електроенергия. Подобна е ситуцията всекторите на горивата, телекомуникациите и други.

„Аз имам личната амбиция „ЛЕВИЦАТА!“ да предложикачество, защото посредствеността цари навсякъде – отопазването на границата, през финансовата политика долиспващите надзорни органи, например, Комисията зазащита на конкуренцията. Част от инфлацията се дължи накартелни споразумения, срещу които КЗК е длъжна да себори.“, допълни Георги Кадиев.

Той заяви, че позицията на „ЛЕВИЦАТА!“ относно войнатав Украйна е ясна и категорична – никакво участие, нитопряко, нито косвено. Според него, предстои големиятвъпрос когато Украйна започне да се възстановява и Европапоиска част от еврофондовете да се пренасочат къмУкрайна, каква ще бъде позицията на България. Той изразии притеснение, че кризата с фалиралите в САЩ банки можеда се пренесе и в Европа.

Според Георги Кадиев, стабилна лява коалиция е възможна, само ако е единна. Той вярва, че лявото трябва да бъдесилно представено и че „ЛЕВИЦАТА!“ е първата стъпкакъм един дълг път на обединение на лявото.

„Силно ляво обединение без БСП не може да има, катоцелта е това да не е лидерски проект, а проект на свободнихора с леви разбирания и ценности.“, каза в заключение той.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене