Благоевградските потайности! Пешо Байкушев винаги с пари – винаги прегърбен към властта!

Въпреки че беше изучен и отгледан с парите на ПП ГЕРБ днес сина на Байкушев е пръв опозиционер, неолиберал и борец срещу олигархията.

Въпреки че беше изучен и отгледан с парите на ПП ГЕРБ днес сина на Байкушев е пръв опозиционер, неолиберал и борец срещу олигархията.

Петър Байкушев е сред най-активните строителни предприемачи в Благоевград. Негови фирми дежурно обслужват строителни обекти в града по времето на кметовете Костадин Паскалев, Атанас Камбитов и Румен Томов. Прави силно впечатление, че приближените му са все хора с червено партийно минало и мастити строителни интереси. Резултатът обаче често е на гърба на хората.

Един от последните примери е построената от семейната фирма „Монолитстрой“ улица „Мелник“ в града, която е асфалтирана толкова некачествено, че потъва във вода дни след ремонта. Преди години пак Байкушеви се възползват от още един червен кмет, този път Костадин Паскалев като именно той им предоставя 70 процента от собствеността на пазара в града в замяна на строителството му – пример за това как се съсипва обществено съоръжение – пазара в Благоевград е в окаяно състояние, но е собственост на Байкушеви.

Покритият пазар в Благоевград е на доизживяване години след помпозното му откриване. Още първата зима на много места покривната конструкция протича, а отоплението се оказва златно за наемателите. С годините обаче търговците започват да се отказват от наетите магазини и търговски площи. Замисленият като мегатържище закрит пазар в областния център на Пиринско запустява. Малцина са клиентите, които днес влизат да пазаруват в него, затова и наемателите на търговски площи непрекъснато намаляват.

Крайно любопитен е и фактът, че „Монолитстрой“ е задлъжняла на кредитори и банки.

Парк „Бачиново“ е един от големите интереси на кръговете около Байкушев, които от години се опитват да го застроят. Показателно е, че близки до него общински съветници дежурно предлагат нови и нови идеи как паркът да бъде застроен. Приближеният до семейство Байкушеви червен бизнесмен пък Георги Ганджов не крие намеренията си да строи затворен жилищен комплекс именно в любимия на Благоевград парк. Същият придобива собствеността на единствените тенис кортове в града със скандална заменка, при която се сдобива с цели 18 декара срещу едва 800 квадрата. Заменката е осъществена и оркестрирана от друг червен кадър – Владимир Димитров, тогава областен управител от БСП. Последният е печално известен като шеф на Басейнова дирекция в областния град. Разбира се, той също е част от кръга на Байкушеви.

Парк „Бачиново“, известен като зелените дробове на Благоевград, е в катастрофално състояние до тази година, в която кметските избори печели Илко Стоянов. В програмата му категорично е заложено, че паркът няма да се застрои, което докарва до истерия приближените до Байкушев строители. В опит да предотврати застрояването на Бачиново, кметът разработва цялостен проект, с който не само да се реновира  парка, но и да се разширят зелените му площи.

Байкушев - младши беше дясна ръка на Веселин Марешки преди да стане част първо от ДБ после от ПП

Байкушев – младши беше дясна ръка на Веселин Марешки преди да стане част първо от ДБ после от ПП

 

Байкушев е бивш земеделец, бивш демократ, бивш патриот и бивш кандидат за кмет. Градската му репутация е доста опетнена – улиците, които фирмата му прави, далаверата с използването на най-евтините материали и изписването им за по-скъпи… Езикът, маниерът и тона му към обикновените хора и начинът, по който Байкушев обижда всеки, който не е на неговото мнение, ни помагат да разберем чудесно психологията на семейство Байкушеви и превъзходството, с което се отнасят към всички останали.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене