Слави Трифонов събира подписи за референдум за президентска република

От утре започва събирането на подписи за референдум с въпрос: „Подкрепяте ли произвеждане на избори за Велико народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна република в президентска република?“.

Референдумът се организира от инициативен комитет с кадри на „Има такъв народ“. В него влизат 12 човека, а председател е самият Слави Трифонов.

Днес представители на ИТН внесоха в администрацията на парламента нужните документи.

„Мислим, че сега е точният момент. Очакваха малко по-рано да го направим, но сега сме готови с всичко – организацията и започването на събирането на подписи утре“, каза Ивайло Вълчев.

Ще има пунктове в големите градове, ще може да се изтегли и онлайн бланката, която може да се попълва. Вълчев обясни, че до дни от партията ще дадат пресконференция, на която ще присъства и Слави Трифонов. На нея ще бъдат обявени намеренията им за предсрочните парламентарни избори. Стана ясно обаче, че планират да се явят сами.

„Парламентарната република вече е изчерпана и трябва да вървим към промяна на системата“, обясни Филип Станев.

Ивайло Вълчев отрече информацията за разпад на структурите по места.

В инициативния комитет влизат още Андрей Чорбанов и Пламен Данаилов, а документите днес бяха входирани от Станислав Балабанов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Тошко Йорданов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене