Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе официален гост на честванията по повод празника на Сухопътни войски и 3 -то Бригадно командване – Благоевград

Кметът на Благоевград присъства като официален гост на тържествените чествания, организирани по повод празника на Сухопътни войски – 19 ноември и празник на 3-то Бригадно командване – 20 ноември.
Церемонията се състоя на пл. „Македония“, където пред паметника на Гоце Делчев бяха положени цветя в знак на признателност.
Тържествено слово пред жители и гости на Благоевград произнесе полк. Митко Балтов, командир на 3-то Бригадно командване в Благоевград. Участниците във военния ритуал бяха приветствани и от кмета Илко Стоянов.

„Поздравявам всички Вас, наследниците на героичната Българска армия. Вие сте носители на ценности, които предавате на поколенията след нас. На този голям християнски празник, искам да засвидетелствам своето уважение към Вас и да подчертая, че ние сме едно голямо семейство“, каза в част от словото си кметът Илко Стоянов.
На пл. „Македония“ бе отслужен и водосвет за здраве от свещениците от благоевградски храм „Въведение Богородично“ – отец Андон Шавулев и отец Петър Стефанов.

Участниците в церемонията, жителите и гостите на Благоевград бяха поздравени и с изпълнения от творци от Ансамбъл „Пирин“.
На финала на честванията полк. Митко Балтов връчи плакет и благодарствена грамота на кмета Илко Стоянов в знак на добро сътрудничество между Община Благоевград и 3-то Бригадно командване.

Сред присъстващите на церемонията бяха председателят на ОбС Радослав Тасков, директорът на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев, директорът на РД ПБЗН комисар Георги Пармаков, началникът на Военно окръжие Благоевград подполк. Петър Митев, доц. д-р Николай Марин, декан на ПИФ при ЮЗУ „Неофит Рилски“, Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене