Колчетата „спряха“ тежките ПТП-та в Кресненското дефиле!

ОДМВР-Благоевград, със статистика за пътните инциденти

Общо 256 са тежките катастрофи, възникнали на територията на област Благоевград от началото на годината до 1 ноември, съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Йорданка Шаркова. За същия период на миналата година техният брой е 231. През тази година са били ранени 334 души, колкото е и броят им през миналата година. Убитите при катастрофи през тази година са с 5 повече – 18.

Не можем да конкретизираме критични участъци, защото катастрофи стават на територията на цялата област, посочиха от полицията. По техни данни основната причина са движението с несъобразена скорост с пътните и атмосферните условия.

По данни на полицията, след въвеждането на 13-те мерки за противодействие на пътния травматизъм, въведени от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, пътните произшествия на територията на областта намаляват. Една от мерките, които бяха въведени на територията на Благоевградско – в района на Кресненското дефиле, където бяха монтирани колчета за преустановяване на нерегламентираното изпреварване в участъка, познат като един от най-„черните“ в страната, също е дал положителен резултат, сочат данни на полицията.

Пътните инциденти в Кресненското дефиле през 2021 г. са били 54, от които 23 са тежки. Загиналите при катастрофи в този участък от път I-1 през изминалата година са петима, а ранените – 40. От началото на тази година до 10 юли инцидентите са 15, жертвите са две, а шестима са ранени. Инцидентите в участъка рязко намаляха след въвеждане на ограничение на скоростта в района и поставянето на разделителни колчета през юли, коментираха от местната ОД на МВР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене