Николай Василев: Няма нужда от нов бюджет, а харчовете да са по-малко

Снимка: БГНЕС

Според него най-важно е сега да се сформира правителство

Против внасяне на нов бюджет за догодина се обяви и Николай Василев – икономист и бивш вицепремиер на страната. Той уточни пред Нова тв, че по-скоро е привърженик на идеята да се харчи по-малко, а държавата да пести повече.

Според него бюджет за догодина трябва да бъде внесен и приет от мнозинство, което да носи отговорност пред обществото.

„Всички политики, които държавата предприе, и които аз не одобрявам през последната година, доведоха дотам, че всички плащаме сметките на хората, които нямат нужда държавата да ги подкрепя – т.е. на по-богатите“, заяви Василев.

По думите на икономиста цялата политика през последната година е обърната – „тя излиза с риторика за подпомагане на социално слабите, а подпомага социално силните“.

„Всички партии, които изобщо не мислят за утрешния ден, а само гледат до следващите избори, се наддават в огромни размери кой колко по-големи обещания за разходи ще даде“, коментира още политикът.

Василев не скри, че най-голямата му надежда е сега да се сформира правителство. По думите му предпочитанията му са да бъде съставен десен, прозападен и реформаторски кабинет.

Той увери сегашното поколение политици, че много от партиите, които най-много се упражняват по раздаването на пари да нямат добър резултат на следващи избори. Той подкрепи идеята на социалистите за демографска политика, на ПП хареса програмата да се премахнат инхаус поръчките като обществени такива.

Петя Славова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене