Благоевград се превръща в център на високотехнологичния бизнес в България

На 21 октомври Благоевград ще се превърне в център на на високотехнологичния бизнес в България като домакин на годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Най-значимото събитие за индустрията на знанието у нас ще събере лидерите от високотехнологичния сектор. Организатори са конференцията са AIBEST в партньорство с Община Благоевград, като темата на събитието ще бъде „Отвъд предизвикателствата“.

Конференцията ще е с безплатен достъп, но изисква предварителна регистрация на сайта на събитието – http://aibest.org/annual-forum-2022
В събитието ще вземат участие представители на едни от най-големите български и международни компании у нас, които заедно с представители на местните и държавни власти ще дискутират факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на нови работни места. По последни данни технологичната индустрия и секторът на изнесените бизнес услуги и формира 6.6% от БВП на страната. Прогнозата към 2024 година сочи, че индустрията ще продължи да се развива и да бъде основен стълб в българската икономика, като относителният й дял в БВП на страната ще достигне 11.2%.

Непосредствено преди старта на форума, в 9.30 часа в Американския университет в зала Aspire (до книжарницата в сграда Студенски център „Америка за България“) ще бъде организиран брифинг за представителите на медиите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене