МИСИЯ „ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА“ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! Осман Пендов пред медията ни: Заложете на здравословния начин на живот, защото храната е лекарство за тялото!

Осман е спортна натура и не спира да спортува! Спорт и гответе това е ежедневнието му!

Осман е спортна натура и не спира да спортува! Спорт и готвене това е ежедневнието на Осман!

Той се Осман. Двадесет и пет годишен млад предприемач, за който кулинарията не е само страст, а мисия. Той от неврокопското село Брезница, и умело вплита в своите кулинарни шедьоври традиция и модерност в храната. И е това не е фюжън, а това е здраве… Защото за Осман храната е здраве. От близо година Осман Пендов е управител на своето пространство за здравословно хранене в град Гоце Делчев „Алфа Фууд“. Специално за читателите на най – голямата и четена медия в югозапада Осман повдигна завесата за своето ноу хау, мечтите с и амбициите, изцяло всичко за своята мисия…

 -Здравей, Осман. Поздравления за уникалната концепция на твоето заведение. Ти може би си първият, който прави нещо подобно в град Гоце Делчев – заведение, което предлага предимно и само здравословна храна…

-Да, точно така е. Аз съм от тези хора, които вярват, че каквото и да правиш в една или друга сфера, всеки професионалист трябва да има свой почерк. Аз като управител на заведение и кулинар, избрах своята концепция да се грижа не само за вкуса на своите клиенти но и за добрата им форма и отличното им здраве. За това събрах екип от шест човека и направихме „Алфа Фууд“.

-Успешна ли се оказа концепцията ви? Успешна ли е идеята?

 -Сами можете да се убедите. Моят работен ден започва рано сутринта и свършва късно вечер. Не броя часовете. За мен е важно всеки един наш клиент да дойде с усмивка и да си тръгне с усмивка – доволен. Благодарен съм на всички, че оценяват високо това което правя.

-Всички ли от твоя екип са като теб – лидери в кухнята. Как събра екипа си в това трудно време и глад за кадри!

 -Когато става въпрос за млад екип, водещата сила е желанието да се научиш. Да си трудолюбив. Имаш ли желание всичко се научава. Ето например в екипа си имам един колега Мустафа Порей, той е търговец, собственик на детски магазин „Голден Кийтс“ в нашето село Брезница, но така се запали по идеята и моята концепция, че стана част от моя екип. Ей такива неща ме стимулират и ми показват че сме на правия път.

-Щом твоето заведение е с претенции за здравословна и професионална кухня, ще споделиш ли пред нашите читатели, какъв е твоят ценз? Имаш ли такъв?

-Разбира се. Работих и се учех четири години за американската компания „Man v. Food“ в Лондон. От там получих основните знания за да развивам идеята си. Отдадох наистина пълни свои четири години от живота си и не съжалявам. Получих огромен обем знания и умения за, може да се каже, кратко време. Сега ги прилагам за всички жители и гости на град Гоце Делчев и целият регион.

-С тези знания и умения, готов ли си например да участваш в някой телевизионен или национален форум. Някое кулинарно състезание например?

 Ще споделя само че съм поканен да участвам в тазгодишният сезон на „МастърШеф“ -България. Но до тук. Не обичам да говоря предварително за неща, които са в плануване и не са се случили. Имам готовност – да. Не се притеснявам и имам самочувствието да участвам на подобни събития.

-И като говорим за храна. Няма как да не те попитам за любимото твое ястие или рецепта….

 -Щом една храна излиза от моите ръце тя моментално ми става любима. Може да е клише но е истина – любими са ми всички рецепти предлагани от нашето меню. Те не са случайни. Мислени са дълго време. Подбирани. Предлагаме азиатска кухня, съвременни салати, храни богати на протеин и ниски на мазнини. Предлагаме здравословни десерти, два вида домашно приготвени торти по авторска рецепта. Изобщо подбор от най – добрите неща от всички сектори на здравословната кухня.

-По традиция, винаги завършваме с посланието към нашите читатели. Какво е твоето послание към читателите на Топ Преса:

 Пожелавам на всички читатели на Топ Преса, да наблегнат на здравословния начин на живот, защото храната е лекарство за тялото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене