Горещи думи! Евродепутатът Асим Адемов ексклузивно пред Топ Преса: ПП дойдоха на власт с лъжи и заради лъжите си отидоха скоропостижно.

Асим Ахмед Адемов е роден на 3 декември 1968 г. в с. Дъбница. Започва своето обучение в училище „Димитър Талев ”в гр. Гоце Делчев. След завършване на средното си образование, той следва в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, където получава бакалавърска степен по българската филология. Магистърската си степен, г-н Адемов взима по специалност Публична администрация в Югозападния университет „НеофитРилски ”, Благоевград.

Кариерата си започва, като учител по български език и литература в СОУ „Христо Ботев“ – гр. Долно Дряново, община Гърмен. След като натрупва над 20 години професионален опит той е назначен за директор на училището. От 2011 до 2014 г. г-н Адемов е общински съветник в Общинския съвет Гърмен. От 2014 до 2017г. той заема длъжността заместник-областен управител на област Благоевград. От 14 септември 2017г. е избран за член на Европейския Парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ.

Господин Адемов, България е изправена пред съдбоносен избор на 2-ри октомври. Какви са вашите очаквания от този избор?

Очакванията ми са да сложим край на крайно неуспешен експеримент, наречен помпозно Промяна. Да, случи се промяна, но в негативна посока. Затова очаквам с вота на хората тази Промяна да иде в историята. Естествено е, че промените движат света напред, но когато са в правилната посока и се правят от подготвени и компетентни хора. Много от хората, които ще гласуват, вярвам, че се убедиха, че за желаната промяна Кирил Петков, Асен Василев и компания, не са нужните лица. Тяхната промяна усложни живота на гражданите ни, направи го по-тежък и труден, въпреки големите им обещания, които се оказаха най-обикновени и елементарни лъжи. Очаквам мнозинство от избирателите да заложат на доказалите се да управляват и носят отговорност компетентни лица от ГЕРБ.

Какви са страховете ви за предстоящия вот? Имате ли опасения?

Очаквам много по-честни, справедливи и спокойни избори в сравнение с миналогодишните, когато се беше развихрил комунистическият милиционер Бойко Рашков. Не сме забравили неговите репресии и терор, който упражни върху избирателите на някои политически партии и най-вече върху членове на моята партия ГЕРБ. Не сме го забравили и затова този въпрос се постави за разглеждане и в ЕП, където чуха от устара на евродепутатите от ГЕРБ, включително и от мен, за неговите посегателства върху правата на човека и намесата му в изборния процес като служебен министър на МВР.

Вие сте едно от остриетата на ГЕРБ от първия ден на управлението на ПП. Какъв е вашият анализ за резултатите, щетите и последствията от това управление?
Щетите от управлението на Промяната са огромни и ще трябва доста време, за да се превъзмогнат. Дойдоха на власт с лъжи и заради лъжите си отидоха скоропостижно. Мъдрият български народ казва, че на лъжата краката са къси, а техните окъсяха само за седем месеца. Аз съм сигурен, че след време и хората, гласували им доверие, ще се чудят как са допуснали тези лъжци и измамници да се докопат до властта. Не аз казвам, че Асен Василев е измамник. Това за него го каза неговият бивш датски съдружник, който пред бтв каза дословно “ Асен Василев е умен, но е измамник“ Абсолютно неподготвени и некомпетентни хора застанаха начело на държавата и я дестабилизираха с неумението си да я управляват. И в Европейския съюз има инфлация от порядъка на 7-8 процента, но тук официалната е над 18, а неофициално със сигурност доста повече. Във външнополитически план съсипаха имиджа, който бяхме изградили по времето на правителствата на Бойко Борисов. Тогава в ЕС гласът нс България се чуваше и тежеше, на територията на страната ни се ковеше европейска политика, тук идваха видни европейски лидери. Борисов беше приет навсякъде. След Промяната това се изпари. Кирил Петков няма нито едно официално посещение в страна членка на Съюза, нито някой пък от европейските лидери гостува у нас. Съсипаха имиджа на България!
Като активен и резултатен евродепутат не мога да не ви попитам за това как гледа Брюксел на ситуацията в България? Какво можем да очакваме от Европа?
В Европа ни се чудят на акъла как така правим вече четвърти избори и не можем да намерим формулата за полезно за хората управление. Мога със сигурност да кажа, че Европа има нужда от стабилна България със стабилно и компетентно правителството. Мнозина от моите колеги се убедиха, че управлението на Кирил Петков изобщо не е стабилно и не е това, от което ЕС има нужда. От Европа очакваме да се възползваме от тяхната солидарност и да си помогнем с близо 60 милиарда лева, които стоят там и ние, благодарение на управлението на ПП, ДБ, БСП и ИТН не успяхме и един евроцент да усвоим! В момента България дотира ЕС със вноските, които внася в европейския бюджет, а в същото време заради некомпетентното им коалиционно правителство, почти две години в България няма никакво европейско финансиране.
Вашето послание към избирателите…
Да подкрепим партия ГЕРБ, която може да спре хаоса след обърканата Промяна! Нека заложим на тези, които знаят какво искат, знаят как да го постигнат, защото имат нужните знания, опит и компетентност. Да сложим край на неуспешния експеримент на Промяната! С номер 24 в бюлетината!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене