Гешев за войната по пътищата: Това е социална епидемия (ВИДЕО)

„От две години прокуратурата говорим, че това е един социален проблем. Бих го нарекъл социална епидемия и резултатът е никакъв. Няколко парламента, министри и кой ли още не, се занимаваше с хладилника в държавното жилище, който е държавна собственост, с дипломата ми преди 30 години, но никой не се занимава с реалните проблеми на българските граждани“. Така главният прокурор Иван Гешев коментира зачестилите случаи на смърт на пътя.

„Къде виждате държава? Може би виждате държава в това, което се е случило снощи отново дрогиран шофьор с висока скорост уби 22-годишно дете около Шумен, второ е с телесна повреда. Може би виждаме държава в сгазените полицаи в Бургас, или може би колегата, който беше убит отново от пиян шофьор, или може би за случая на околовръстното“, пита Гешев.

„Прокуратурата като една от малкото стабилни институции в държавата, винаги е била за това, че трябва да работи с всички държавни институции, в интерес на българските граждани и единственият враг е престъпността“, заяви Гешев.

„Ние не робуваме на лично его, няма лични, партийни и корпоративни цели, единствените ни цели са да работим за българските граждани. Аз нямам проблем да работя с който и да е правосъден министър. Тези неща, които ви казах, за съжаление, не могат да бъдат вменени вина на едно служебно правителство, или на един служебен министър, който е за два месеца, или малко повече. Това са тревожни тенденции, които са резултат на всичко това, което се случва около нас“, заяви главният прокурор.

Гешев бе категоричен, че след закриването на спецправосъдието “наркотици заливат улиците”.

Нямам притеснение какво ще отговори Конституционния съд. Това бе коментарът на Гешев по повод предложението на правосъдния министър да бъде сезиран КС за правомощията на главните прокурор.

https://www.facebook.com/watch/Press.PRB/

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене