Опасно време в Югозапада днес!

 

Днес облачността ще се задържи значителна с превалявания, на повече места и по-интензивни след обяд и вечерта. Ще има и гръмотевици, предаде репортер на БГНЕС.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 11° и 16°, в София около 12°.

Жълт код е обявен в 10 области на Западна и Северна България за интензивни валежи. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Благоевград, Перник, Кюстендил, София и София Област. Като в областите Враца и София Област жълт код е обявен и за гръмотевична активност.

Очакваните количества с дъжд са до 20-25 mm. Ще духа слаб, в Югоизточна България и на места северно от планините умерен до силен юг-югозападен вятър.

5 области в Южна България са с жълт код за силен вятър, като поривите ще достигат до 22-24 m/s.

Областите с жълт код за силен вятър са:

Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас.

Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 22°. През нощта срещу сряда валежите ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време.

В планините

В планините ще бъде със значителна облачност и валежи, на повече места след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд и вечерта на места с превалявания. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е от 16° до 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В сряда

В сряда валежи не се очакват, а температурите ще се повишат и ще бъдат между 24 и 27 градуса, за София 24.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене