Експертът в ДФ „Земеделие“ В. Хросинков влиза в ОбС – Благоевград на мястото на подалия оставка Кр. Роячки

Експертът в ДФ „Земеделие“ Венцислав Хросинков сменя напусналия ОбС – Благоевград Красимир Роячки, който оглавяваше и Комисията по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране към местния парламент. Кр. Роячки официално е депозирал оставката си до Общинската избирателна комисия още в понеделник, в първия работен ден след провелата се в петък извънредна сесия, на която обяви решението си.

„Решението ми повече да не съм част от този Общински съвет е моят протест и несъгласие с начина, по който се обръщат в позицията си съветници и как се води политиката в местния парламент на Благоевград“, заяви пред „Струма“ Кр. Роячки и се мотивира: „Показателен бе начинът на внасяне и гласуване на извънредната точка, касаеща теглене на заем от 17 млн. лв., който веднъж вече беше отхвърлен от ОбС. Не съм против заемите по принцип, нито съм против изграждането на модерен Аквапарк в Благоевград, но това може да стане през европейски програми при само 20% финансово участие на общината. Оставката ми няма нищо общо с делото, което водя, срещу решение на КПКОНПИ за  конфликт на интереси”, заяви Кр. Роячки.

Следващият в листата за общински съветници на ГЕРБ е В. Хросинков, който е бивш областен координатор на младежката организация, в момента редови член на партията. Той вече има един мандат опит в работата на местния парламент на Благоевград и бе председател на Социалната комисия към ОбС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене