Този вкусен плод смъква кръвното

Този плод е пълен с минерали като калий, мед, фосфор, калций, магнезий, желязо и множество микроелементи

Кой не харесва сочни и сладки круши, особено през есента? Освен че са вкусни, крушите са много полезни за нашето здраве.

Този плод е пълен с минерали като калий, мед, фосфор, калций, магнезий, желязо и множество микроелементи. Крушите са богати също на витамини, К, А и С, както и повечето витамини в група В и Д, пише БГНЕС.

Но освен витамините и минералите, които можем да внесем в тялото, крушите имат и други ползи, разкрива „Eathwell“.

Ето само някои от тях.

1. Подобряват храносмилането

Този плод е пълен с фибри, което подобрява храносмилателната система. Той намалява възможността за запек и диария. Също така, крушата, благодарение на гореспоменатите влакна, е без свободни радикали и по този начин превантивно намалява вероятността от различни заболявания.

2. Пазят сърцето

Сърдечните заболявания са една от най-честите причини за смърт в света. Крушите са добър източник на калий, което означава, че имат положителен ефект върху сърцето. Калият помага за понижаване на кръвното налягане, което улеснява цялата сърдечно-съдова система и предотвратява образуването на кръвни съсиреци и риска от сърдечен удар.

Смята се, че крушите помагат за понижаване на кръвното налягане и холестерола, а приемането на фибри намалява риска от развитие на сърдечни заболявания.

3. Повишават имунитета

Поради високото съдържание на витамин С, консумацията на круши също ще помогне за укрепване на имунната система. Витамин С стимулира образуването и активността на белите кръвни телца. В допълнение, крушите лесно ще преодолеят настинките и други проблеми, свързани с отслабената имунна система.

Ролите на витамин С за нашето тяло, са много разнообразни. Една от тях е участието в регенерацията на тъканите и клетките./Zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене