Учители от гр. Гоце Делчев: Платформата eTwinning е най-вълнуващата учебна общност в Европа!

„В нашето училище все повече колеги се включват в платформата eTwinning, която е за проекти между учители от различни страни. Ако искате да се развивате и да бъдете част от най-вълнуващата учебна общност в Европа, опознайте тази платформата.“ Това каза Стойна Москова, учител в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, на информационна среща, организирана от ЦРЧР в гр. Гоце Делчев. Г-жа Москова подчерта, че всяка година нейният клас се включва с проект в платформата.

„Основното е сътрудничеството между ученик, учител, местни власти, родители. Учителите правят програма за дейностите на децата, учениците са активната част – работят в екипи, творят, изследват и развиват онези умения, които са необходими за 21 в. – критично мислене, креативност, сътрудничество, работа в екип, инициативност“, каза г-жа Москова. Тя разказа, че първият проект, в който се е включила, е бил за размяна на коледни картички и изследване как празнуват Коледа в 15 страни. Друг интересен проект, който е осъществен, е да се опознаят професиите и учениците да изразяват своите идеи по оригинален начин. „Децата са много радостни, когато взимат сертификати за участието си в тези проекти и си ги сложат в раздел „Моите постижения“, сподели Москова.

„Програма „Еразъм+“ е видим пример за успех, защото с добрите идеи повишаваме качеството на образованието“, каза ред аудиторията Надка Динева, учител по английски в същото училище. Тя представи различни проекти, като обърна внимание на проект за четене с разбиране. „Изпълнението на този проект показа, че може да се повиши качеството на образованието, да се насърчи професионалното развитие на учителите и да се развият всички ключови компетентности на учениците. Основният краен продукт беше европейска стратегия за развитие на умението за четене с разбиране, която е базирана на добри практики“, каза Надка Динева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене