Кадри на БСП и Радев в разрив, едва не провалиха церемония по сдаване на властта в Смолян

Служебният областен управител Стефан Сабрутев в Смолян не се яви на поканата за официално предаване на поста, отправена от Емил Хумчев от БСП за днес.

„С уважение вчера поканих служебния областен управител на Смолян да му предам поста, каквато е традицията, за днес в 10.00 ч. За мое голямо съжаление г-н Сабрутев не се отзовава на поканата, с което показва личното му отношение към мен и партията, която два пъти го издигна за кмет на Смолян. И нека е ясно на всички – г-н Сабрутев не е областен управител от БСП и БСП не участва в управлението на областта и страната!“, написа във Фейсбук Емил Хумчев.

Стефан Сабрутев бе назначен вчера на поста. Той беше областен управител седем месеца миналата година в служебното правителство на Стефан Янев.

В крайна сметка церемония имаше, но с един час по- късно и на нея не присъства човека на столетницата Хумчев, а заместникът му Явор Руженов от „Продължаваме промяната“, който връчи на Сабрутев символичен ключ на Областна администрация и луксозна писалка.

„Това, че днес заместник областният управител предава властта е показно какво уважение има към мен предишният областен управител. Но не е важно към мен какво е, важно е какво е към хората. А това, че г-н Хумчев е решил да уважи повече партийния ръководител и партийните дела, е лично негов проблем. За мен е по-важно отношението към хората и към държавата. А това, че някой партиен ръководител ти е заповядал в един колко си часа да си там, си е твой проблем. Когато служиш на партията, рано или късно падаш от коня. Искам все пак да му пожелая успех на изборите“, заяви Сабрутев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене