Слънчев и топъл петък!

Петъчният ден ще бъде слънчев. В следобедните часове над планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър.

Горещо ще е времето с максимални температури между 31 и 36, в София – около 31 градуса, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месец август.

Над Черноморието

ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 29-31. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 25 градуса, на 2000 метра около 18.

В събота

ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над източните и планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В Западна България ще бъде почти тихо, а в Източна ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса.

В неделя

след обяд краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици ще има на повече места. Вятърът от североизток ще се усили, ще е умерен, в източните райони временно силен. Температурите ще се понижат слабо и за кратко.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене