Истината обаче е, че организацията на „Да, България“ в Благоевград е разцепена, като процесите на ерозия са се засилили след последните парламентарни избори, като в основата са междуличностни отношения

Потвърди се новината на Топ Преса! Да България – Благоевград се разпадна!

Потвърди се новината на Топ Преса. Председателят на общинската организация на „Да, България” в Благоевград Владимир Миленков се отказа от лидерския пост. Той е подал заявление, че хвърля оставка, по електронната поща.

„Онзи ден подадох оставка като председател по лични причини. Оставам член на партията, но няма да се занимавам активно с политика. Ще се фокусирам върху бизнеса и семейството си. Важното е, че ние успяхме да свалим ГЕРБ от властта след протестите. След това дойдоха новите играчи от „Продължаваме промяната“ и сега топката е в тях”, коментира Владимир Миленков, който е собственик на няколко хранителни магазина в града и областта.

Той е повече популярен в града с прякора Ботев, който носи от времето, когато беше баскетболист на „Пирин“, и спортната лексика не му е чужда. Той самият беше и екипен играч на политическия терен, тъй като участва активно в протестите срещу третото правителство на ГЕРБ както в столицата, така и в Благоевград. Един от запомнящите се беше култовото посрещане на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева от благоевградски протестъри, които я чакаха на фонтаните пред общината с кофи на главите. Сред тях бяха общинският съветник и председател на ДСБ Калоян Ханджийски и Владимир Миленков като негов заместник в местната партийна организация. Впоследствие Владимир Миленков напусна ДСБ и бе избран за председател на „Да, България“, като миналата година участва и като кандидат-депутат в коалиционната депутатска листа на „Демократична България“ в Пиринско. Партийното му лидерство трая една година, а любопитното е, че то приключва на прага на поредните предсрочни парламентарни избори, когато местните структури трябва да са мобилизирани, за да печелят доверието и гласовете на избирателите.

Истината обаче е, че организацията на „Да, България“ в Благоевград е разцепена, като процесите на ерозия са се засилили след последните парламентарни избори, като в основата са междуличностни отношения. Сега в спешен порядък ще трябва да бъде избран нов председател, като твърде вероятно е това да бъде някой измежду двамата досегашни заместници – Димитър Нешев или Росица Бирова.

На практика партията на Христо Иванов има две по-читави структури в Благоевград и в Петрич. От разцепление не се опази и общинската организация на ДСБ в Благоевград. Там има пълен разлом между новото и старото ръководство. Предишното с председател д-р Виктория Каракостова хвърли колективна оставка в знак на несъгласие с някои политики на партията и замразиха членството си. Избрано бе друго общинско ръководство начело с бившата зам. кметица Василиса Павлова. До компромис и оздравителни процеси не се стигна, напротив, отношенията ескалираха до степен на търсене на „врага с партиен билет“ и дори до идеи за изключване, които уж бяха характерни в миналото за други авторитарни партии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене