Теменужка Петкова загатна за голяма бомба с „Газпром“, която ще гръмне скоро с „неизвестни факти“

Тя припомни, че от ГЕРБ са предупредили, че изборът на Станислав Тодоров е противоконституционен

През последните 7 месеца ние сме свидетели на една управленска и експертна немощ от страна на управляващите. От друга страна тези хора, които се самопровъзгласиха за борци с корупцията, погазват законите и Конституцията на страната. Това каза пред Нова телевизия Теменужка Петкова от ГЕРБ по повод решението на Конституционния съд за председателя на КЕВР.

Тя припомни, че от ГЕРБ са предупредили, че изборът на Станислав Тодоров е противоконституционен.

„Всички действия, които този председател е предприел, са нелегитимни. Все едно този председател не съществува“, каза тя.

По думите ѝ, цената на природния газ за месец август няма как да бъде приета, тъй като няма легитимен председател на КЕВР.

Бившият енергиен министър загатна, че парламентарната комисия за проверка на обстоятелствата около спиране на доставките от „Газпром“ съвсем скоро ще излезе с доклад и „това, което ще стане известно, ще бъде доста любопитно за българските граждани“.

„Това, което аз чух, ме кара да мисля, че българските граждани ще разберат доста факти и обстоятелства, които не бяха известни преди това“, каза тя.

Относно твърденията на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, че Бойко Борисов и хора от ГЕРБ са се срещали с емисари на Путин, тя заяви: „Това са едни спекулации. Не му прави чест, човек, който до вчера е бил сред нас, изведнъж такава омраза, такива приказки“.

„Не, не сме се срещали с никакви пратеници на Путин. Аз съм комуникирала с „Газпром експорт“ като министър на енергетиката по линия на отношенията, които сме имали към момента“, посочи Петкова.

https://www.vbox7.com/play:eaed43df9c

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене