Президентът Румен Радев и премиерът на Швеция Магдалена Андерсон откроиха високите технологии и иновациите като потенциални сфери за задълбочаване на двустранното сътрудничество

Президентът Румен Радев и министър-председателят на Швеция Магдалена Андерсон проведоха днес работна среща в Мадрид, на която откроиха високите технологии и иновациите като потенциални сфери за задълбочаване на двустранното сътрудничество. Разговорът на Румен Радев и Магдалена Андерсон се състоя в рамките на срещата на върха на НАТО, която се провежда в испанската столица.

Българският държавен глава подчерта, че страната ни е привлекателна за инвеститорите не само от гледна точка на най-добрите данъчни условия в ЕС, но и с високата квалификация на работния капитал и с бързо развиващия се сектор на информационните технологии, пример за което  е откритият с подкрепата на водещи учени и технологични компании Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии в България.

Двустранното партньорство в сферата на сигурността също бе сред темите на срещата, като министър-председателят Андерсон изрази признателността си за подкрепата на страната ни за присъединяването на Швеция към НАТО. Президентът Радев изрази стремежа на България за последващо задълбочаване на сътрудничеството в тази област и изрази очакването на страната ни за по-бързото присъединяване към шенгенското пространство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене