Черешите бяха най-търсената стока вчера на пазара в Благоевград

Череши по 2.50-3лв. бяха най-търсената стока на благоевградския пазар

Черешите бяха най-търсената стока вчера на пазара в Благоевград. Търговците се надпреварваха да предлагат сезонните плодове, като задължително рекламираха, че са от Кюстендил. Сергиите бяха отрупани с череши, като цената на килограм беше 2.50-3 лв. Череши с надписи, че са от селата Фролош и Шишковци, можеха да се видят на касетите.

Голямо търсене имаше при продавачите на череши, които бяха опънали два навеса срещу магазин „Билла“. Мястото е стратегическо, тъй като оттам минава големият поток от хора, които се отправят към пазара.  Опашки имаше и под двата навеса. Хората се надпреварваха да купуват от едрите червени череши по 3 лв., макар че имаше и по 2.50 лв.

„Има череше и от овощните градини в с. Църварище, те са на генерала“, хвалеше стоката си продавачът, който  охотно разясняваше, че има предвид генерал Венцислав Мутафчийски, шефа на ВМА, който е от Дупница. Търговският трик хващаше декиш, тъй като клиентите се трупаха и купуваха по няколко килограма.

Петричките прекупвачи на пазара бяха свалили цената на 1.99 лв. „Черешите са от Кърналовската борса“, каза младата продавачка, която призна, че въпреки евтината цена пазарът е слаб.

Почти никой не се спираше и при сергиите с ягоди, чиято цена вчера беше 8 лв. килото. Хората купуваха кайсии, които се предлагаха по 1.50 лв. Подчертан интерес имаше и към зеленчуците, които вече са на поносими цени. Килограм домати можеше да се намери на 1.80 лв., но масовата цена беше 2.50-3 лв. Краставиците вървяха по 1.80-2 лв. килото, зелето по 1.50 лв., а зеленият боб – 3 лв., тиквичките – 1.50 лв., чушките – 2.50 лв., а пресните картофи – 1.30 лв.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене