Парите от Плана за възстановяване няма да дойдат скоро у нас

Милен Керемедчиев, снимка:БНР

Влизането на парите от Плана за възстановяване ще се отложи за неопределено време. Има възможност заради политическата ситуация България да се забави влизането на средствата, коментира пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на икономиката и на външните работи.

На въпрос коя е ябълката на раздора за досегашните управляващи, Керемедчиев каза, че това със сигурност не е въпросът за преговорната рамка със Северна Македония.

„Ситуацията с преговорите върви в полза на България през последните дни. За първи път имаме толкова явно обявен раздор в коалицията изцяло относно финансови параметри“, каза той. Според него оттук нататък ще започнат да валят предложения от парламентарните групи и ни очакват тежки дебати и пазарлъци.

Милен Керемедчиев посочи също, че не вижда „позитиви от работата на това Народно събрание“ занапред.

„Това решение за излизане от коалицията показва, че за трети път ИТН съсипва възможността за съставяне на правителство или действащо правителство, торпилира възможността за състав или за действие на правителство“, подчерта той.

Имаме седмица да одобрим френското предложение, защото то може да претърпи промени. Чехия, която ще поеме щафетата на европредседателството, има съвсем различна политика относно малцинствата и езика, имайки предвид спора със Словакия, предупреди Милен Керемедчиев.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене