Адска жега, но и опасно време сковават България КАРТА

Синоптиците обявиха жълт код за силен вятър в 12 области

Температурите ще се понижат

Жълт код за силен вятър е обявен за 12 области в страната. Средната скорост ще бъде 50-60 километра в час. Възможно е на места поривите да достигнат 70-80 километра в час.

Предупреждението важи за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Габрово, Сливен, Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

Температурите ще паднат с 3-4 градуса и максималните ще са между 24 и 29 градуса.

Очакват се валежи. Преди обяд те ще са в северозападните райони, а следобед – в Източна и Южна България.

Времето за Гоце Делчев днес ще е облачно, дъжд с гръмотевици и максимална температура 29 градуса.

По Черноморието вятърът ще е до умерен от запад-северозапад, но след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Ще има временни увеличения на облачността и след обяд на отделни места ще превали.

Максималните температури ще са в широки граници, между 21 и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° около Бургас. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Ветровито време и в планините. Ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали, а в Родопите ще има условия и за гръмотевици.

Температурите и там ще се понижат и максималните в курортите ще са от 13° на Алеко до 22° в Банско.

През следващите дни се очаква слабо захлаждане. Ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици, във вторник.

В средата на седмицата температурите ще тръгнат нагоре и в четвъртък дневните в Западна и Южна България ще достигат 32-34°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене