Задържаха двама мъже от Симитли и Крупник, превозвали бежанци от Сирия

Двама мъже са задържани в Благоевград снощи за превоз на бежанци-сирийци.

Двамата са роми от град Симитли и съседното село Крупник.

Както Pirinsko.com вчера съобщи, че след обяд вчера на пътя Банско-Симитли край село Градево бяха задържани 19 бежанци от Сирия, преминали нелегално българо-турската граница.

Сред тях и семейство с две малки деца. Те са превозвани с два микробуса, задържани са при акция на Гранична полиция, намират се в ареста на ГПУ-Благоевград.

19-те сирийски бежанци пътували с микробус и вчера преди обяд спрели да си купят храна от крайпътна каравана. Чужденците направили впечатление и някой от местните хора подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи на „Гранична полиция“ успели да задържат бежанците. Предприета била проверка за установяване на техния статут, но чужденците били без всякакви документи. Потърсени били поемни лица от селото, които да присъстват на следствените действия. Извършено е претърсване и на микробуса, с който са пътували сирийците. Те обяснили пред граничните полицаи, че са тръгнали да пътуват за Сърбия. По случая е образувано досъдебно производство.

По неофициална информация, бежанците трябвало да бъдат преминат нелегално границата със Северна Македония над гр. Симитли./БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене