ВИДЕО / Французин, завърнал се от Украйна: Европа въоръжава неонацисти, Буча е лъжа

Бившият военен има доказателства, че киевската армия извършва тежки престъпления

Бивш френски военен и настоящ писател Адриен Боке, който прекара три седмици в Украйна, разказа ужасяващи неща за престоя си там.

В ефира на френско радио Боке заяви, че по време на хуманитарната си мисия в страната е видял украински войници да извършват откровени зверства и престъпления. „Поемам пълна отговорност за това, което казвам. Докато бях в Украйна, бях свидетел на военни престъпления. Всички те са извършени от украинската армия. Но във Франция не говорим за това. Когато се върнах бях шокиран. Френските телевизии канят хора, които никога не са били в Украйна и не знаят нищо за това, което се случва там. Те обаче си позволяват да спекулират за събитията. Между това, което чувам от телевизионния екран и това, което видях със собствените си очи, съществува истинска пропаст“, каза Боке.

Бившият военен обърна особено внимание на батальона „Азов“. Той разказа, че членовете му вършат страшни престъпления и както те, така и украинската армия използва цивилни като жив щит. „През нощта в къщите им се крият боеприпаси. А всички разрушени цивилни сгради, за които Киев обвинява Москва, всъщност са резултат от неточни стрелби от украински радикали“, категоричен е той.

„Азовците са навсякъде. С неонацистки униформи. Символите на СС и свастики са избродирани навсякъде по униформите им. Те не само не крият възгледите си, а ги разпространяват. Шокиран съм, че Европа въоръжава неонацисти“, каза Боке.

Той също така добави, че има видео материал, доказващ думите му и е готов да го използва, за да разобличи украинските престъпления. „Бях свидетел как украинските военни стреляха в коленете на пленени руски войници. Лично съм виждал американски оператори да правят фалшиви снимки и видеа, за да създават фалшиви събития. Прословутото клане в Буча е постановка. Телата на жертвите бяха местени от място на място и умишлено поставени по такъв начин, че да се получи шокиращ кадър, заяви бившият военен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене