Прогноза за времето – 13 април (сряда)

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в отделни котловини и по-ниски; в София около минус 1°. Има условия за слани. Днес ще бъде слънчево. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София – около 16°. Това съобщи дежурният синоптик на НИМХ.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 2°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за април.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода 7°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 50 мин. и залязва в 20 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 15 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 35 мин. и изгрява в 16 ч. и 21 мин. Фаза на луната: три дни преди пълнолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене