Премиерът Кирил Петков: Пакет „Великденска подкрепа“ ще получат най-нуждаещите се български граждани

Пакет „Великденска подкрепа“ ще получат най-нуждаещите се български граждани, за да се справят с по-високите цени на храните заради войната в Украйна. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в началото на редовното правителствено заседание и възложи на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков в рамките на следващата седмица да предложат механизма за осигуряване на великденската подкрепа.

Правителството ще удължи до края на юни мярката 60/40, чрез която държавата предоставя на работодателите средства за запазване на работните места в условията на пандемия. Подкрепата ще се получава при досегашните изисквания.

„Корупцията е най-големият крадец на стандарт на живот в България, затова рестартирам дейността на Националния съвет по антикорупционни политики, трябва да засилим общите ни усилия в тази посока“, съобщи още премиерът Кирил Петков. Предвижда се днес с промени в свое постановление кабинетът да определи премиера за председател на Националния съвет по антикорупционни политики.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене